alphaderm cikk

Lehet bizony! – erről is lesz szó a cikkben, de egyelőre maradjunk inkább a kutyáknál, amelyekben a bolhaallergia sokkal több fejtörést okoz a fenyőpolleneknél. A bolhairtásra számos készítmény rendelkezésre áll, ennek ellenére a kutyák többsége rendszeresen találkozik a bolhákkal élete során. De miért lesz az egyik ekcémás, miközben a másik megússza a vakaródzással – addig is, amíg a gazdája le nem kezeli?

alphaderm cikk7

A primer pyodermára példa kutyák juvenilis pyodermája. A folliculusok illetve a faggyúmirigyek fertőződnek meg – ez jellemzően a fiatal, fél-egy éves kor közötti kutyák betegsége. A fertőzött területen először apró vesiculák jelennek meg jellemzően a hasi területen, és a pofatájékon, amelyekből később gennyes hólyagocskák, impetigók alakulnak ki. Ezek könnyen felrepednek, pörkösödnek..

alphaderm cikk3

A kutyák pyodermájának kórokozói között gombák is előfordulnak, önállóan vagy baktériumokkal közösen, kevert fertőzésekben. A gombák közül messze leggyakrabban a Malassezia pachydertmatis tenyészik ki a pyodermás esetekből. A Malassezia pachydermatis az élesztőgombák közé tartozik, a kutya (és az ember) normál bőrflórájának része, de kimutatható a vastagbélben és a végbélben is..

alphaderm cikk4

Ausztriai állatorvosok kérdései az AlphaDerm Plus Spray használatával kapcsolatban. Az AlphaDerm Plus Spray-t már számos uniós tagállamban törzskönyvezte az Alpha-Vet Kft. A használat során a külföldi kollégák több olyan kérdést tettek föl számunkra, amelyek a magyarországi állatorvosok számára is érdekesek lehetnek. Az alábbi kérdéseket az Ausztriában praktizáló osztrák kisállat–specialistáktól kaptuk..

Köztudomású, hogy egy gyógyszerkészítménnyel kapcsolatos adatgyűjtés nem ér véget a törzskönyvezéssel. Az újonnan bevezetett készítménnyel kapcsolatosan a cégek nemcsak a mellékhatásokat gyűjtik, hanem a terápiás tapasztalatokat is.Az AlphaDerm Plus spray bevezetés alatt álló készítmény, kollégák jelentős része még csak most kezdi kipróbálni – de egye többen vannak, akik már..

alphaderm cikk5

A kutyák fertőzéses dermatitise (pyoderma) az esetek 95 százalékában valamilyen egyéb okból létrejövő bőrgyulladás talaján, másodlagos fertőzésként alakul ki. Kialakításában fakultatív pathogén Gram+, Gram- baktériumok és gombák játszanak szerepet, amelyek a környezetben széles körben elterjedtek és az egészséges állatok testfelszínén is jelen vannak. Többnyire ugyanezeket a mikrobákat ..

alphaderm cikk6

Gazdáikhoz hasonlóan a kedvenceinkben is gyakran fordulnak elő gombás bőrbetegségek. Megjelenhetnek primér fertőzés formájában is, de sokszor valamilyen gyengítő tényező, pl. atópiás folyamat áll a háttérben – ilyenkor súlyosabb kórkép, pyoderma is kialakulhat. A kutyákban és macskákban priméren jelentkező gombás bőrbetegségek kb. 70%-át a Microsporum canis okozza. Fontos tudni, hogy itt..

alphaderm cikk5

Az Egyesült Államokban a Banfield kisállat kórházlánc adatai szerint 2007-ben a vizsgálatra behozott 1,35 millió kutya 36 százalékában jelentkezett különböző hátterű szőrhullás, ez volt a leggyakrabban diagnosztizált kórkép, és ezeket az eseteket gyakran (31,5%-ban) kísérte külső hallójárat gyulladás (otititis externa) (1). A kutyák bőrgyulladásának és külső hallójárat gyulladásának kóroktanában számos..

alphaderm cikk

A kutyákkal foglalkozó állatorvos gyakran találkozik a bőr és a szőrzet különböző eredetű megbetegedéseivel – pl. szőrhullással, bőrgyulladással. Dr. Elizabeth Lund (epidemiológus – biostatisztikus, az amerikai Banfield állatkórház-hálózat szakértője) 1,3 millió beteg adatait elemezte. Statisztikája alapján a szőr és bőrelváltozások prevalenciája a legmagasabb valamennyi..

Az itt található termékleírások tájékoztató jellegűek. 
Kérjük, hogy a termék alkalmazása előtt minden esetben olvassa el a használati utasítást, és az abban leírtak szerint használja!

© 2018 Alphaderm.hu - Minden jog fenntartva. By AlphaVet - Marketing igazgatóság.