Alphaderm Plus spray: a meleggel egyre több lesz a dermatitis!

alphaderm cikk4

Ausztriai állatorvosok kérdései az AlphaDerm Plus Spray használatával kapcsolatban. Az AlphaDerm Plus Spray-t már számos uniós tagállamban törzskönyvezte az Alpha-Vet Kft. A használat során a külföldi kollégák több olyan kérdést tettek föl számunkra, amelyek a magyarországi állatorvosok számára is érdekesek lehetnek. Az alábbi kérdéseket az Ausztriában praktizáló osztrák kisállat–specialistáktól kaptuk..

Az AlphaDerm Plus Spray-t már számos uniós tagállamban törzskönyvezte az Alpha-Vet Kft. A használat során a külföldi kollégák több olyan kérdést tettek föl számunkra, amelyek a magyarországi állatorvosok számára is érdekesek lehetnek. Az alábbi kérdéseket az Ausztriában praktizáló osztrák kisállat–specialistáktól kaptuk:

Lehetséges-e a használati utasításban megadottnál magasabb dózisban alkalmazni az AlphaDerm Plus Spray-t?

Válasz: A kezelő állatorvos a saját felelősségére elvileg eltérhet a használati utasítástól, de az AlphaDerm Plus Spray esetében erre nincsen szükség. A használati utasításban jóváhagyott adagolással az elvégzett klinikai vizsgálatok alapján a kezelt kutyák 96%-ában legfeljebb 14 napos kezelés után olyan mértékben javultak a tünetek, hogy az állatot a kezelő állatorvos gyógyultnak nyilvánította.

Ennek alapján szükségtelen a dózis emelése, felesleges nagyobb adagot használni – hiszen éppen a klinikai tapasztalatok alapján hagyta jóvá a hatóság a megadott dozírozást.

Ugyanakkor fel kell hívnunk a figyelmet a kezelések előtti megfelelő sebtoalett elvégzésére. A kezelendő felületről a kezelés előtt le kell nyírni a szőrt, és a sebfelületről el kell távolítani a sebváladékot, hogy a gyógyszer eljusson a bőrfelszínig és ki tudja fejteni a hatását.
A fedett sebfelszínre feleslegesen spriccelünk nagyobb adagot – ha a készítmény nem éri el a bőrfelületet, nem tudja kifejteni az elvárt terápiás hatást.

Ha egy kutyának egyidejűleg több helyen is jelentkezik bőrelváltozása (Hot Spot), kezelhető-e az állat teljes testfelülete egyszerre, vagy egyenként kell kikezelni a lokális elváltozásokat?

Válasz: Ha a betegen egyidejűleg több, izolált bőrelváltozást találunk, azok kezelhetők egymással egy időben, a készítmény jóváhagyott adagolása szerint.
Amennyiben viszont az allergiás elváltozások a test nagy részére kiterjednek, akkor szisztémás kezelésre is szükség van. Az AlphaDerm Plus Spray lokális kezelésre indikált, a teljes test kezelésre vonatkozóan nem állnak rendelkezésre vizsgálati adatok.

Nagy kiterjedésű, valamint mélyre ható elváltozások, fertőzések esetén az AlphaDerm Plus kezelést szisztémás terápiával is ki kell egészíteni az elérhető maximális hatékonyság érdekében.

 

Írta: dr. Tilly Péter

 

Felhasznált források:

AlphaDerm Clinical Study (törzskönyvezési dokumentáció)
AlphaDerm Plus Spray SPC

Az itt található termékleírások tájékoztató jellegűek. 
Kérjük, hogy a termék alkalmazása előtt minden esetben olvassa el a használati utasítást, és az abban leírtak szerint használja!

© 2018 Alphaderm.hu - Minden jog fenntartva. By AlphaVet - Marketing igazgatóság.